zaterdag 18 juni 2016

Wereldvluchtelingendag 2016

Ook in 2016 staat Enschede stil bij de jaarlijkse Wereldvluchtelingendag. We doen dit op zaterdag 18 juni 2016 met een manifestatie in de Openbare Bibliotheek aan de Pijpenstraat van 14.00-16.30 uur.


Door alle vluchtelingenstromen die dagelijks onderweg zijn en een veilig heenkomen in Europa zoeken vragen wij dit jaar speciaal aandacht voor de verhalen van kinderen en jongeren. Deze groep is met name kwetsbaar voor geweld, misbruik en vervolging. In Enschede worden minderjarige vluchtelingen die alleenstaand zijn opgevangen door verschillende organisaties en ook kinderen van statushouders hebben recht op zorg, onderwijs en bescherming.

Om een indruk te geven van de omstandigheden die vluchtelingen hebben moeten doorstaan verzorgen wij deze manifestatie om een indruk te geven waar wij als ontvangende samenleving mee te maken hebben en krijgen.

Als Platform zijn wij bijzonder blij dat we dit jaar een gevarieerd programma hebben samengesteld:

14.00 opening door voorzitter Jan van Lijf.

14.15 Bijdrage van Wethouder Van Houdt voor Zorg en Integratie in Enschede.

14.30 Presentatie door studenten van Saxion over hun reis naar Lesbos begin dit jaar en hun ervaringen. Er is een fototentoonstelling beschikbaar.

15.00 Leerlingen en docenten van ISK de Dotterbloem presenteren zich met een boeiend en persoonlijk programma.

De manifestatie zal worden opgeluisterd met een muziekoptreden van en door Vluchtelingen.


's Avonds vindt een benefietavond plaats in Eetcafé CP.

Op maandag 20 juni zal er een speciale thema-avond worden verzorgd bij Concordia filmtheater aan de Oude Markt in samenwerking met Fariba Rhamaty van Cinementaal. http://www.concordia.nl/detail/14246/problemski-hotel-ingeleid-door-fariba-rhmaty


Zie ook onze facebookpagina: https://www.facebook.com/pvaenschede/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten